b:includable>"

Friday, November 28, 2014

Running Man

assalamualaikum 

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA first time aku tengok running man nie hujung sem 2010 first episode aq tgiok artis jemputannya urri unnie girls generation. time tu aku dgn roommaate aku hayati dan ain layan RM nie . memang lucu lah apa lagi lepas exam relese tension punya pasal.start tu aku jadi peminat tegar running man. dari ep satu aku tak miss tengok realiti show nie.

running man mesti ramai yang tenggok progam realiti show nie kan . untuk ketawa dan relese tension memang tak kering gusi lah tenggok diaorang BEST . tapi tak kenal maka tak cinta kan so marilah kita berkenalan denga diorang nie.




Running Man Profile


Name: Yoo Jae Suk (유재석)
Nickname: Yooruce WillisYooHyukGrasshopperYoomes Bond, National MC
Birth date: August 14, 1972
Occupation: MCComedian
Blood type: B
Height: 178cm
Weight: 70kg
TV Program (Variety): Infinity ChallengeHappy TogetherRunning ManFamily Outing

______________________________________________________________________________


Name: Ha Dong Hoon (하동훈)
Nickname: HaHaHaroro
Birth date: August 20, 1979
Occupation: SingerRapperComedianActorEntertainer
Blood type: B
Height: 168cm
Weight: 70.5kg
TV Program (Variety): Infinity ChallengeRunning ManHaHa Mong Show, X-Man

______________________________________________________________________________


Name: Lee Kwangsoo ()
Nickname: Framer KwangsooGirin/ GiraffeKwangvatarKwangpotterBetrayer 
Birth date: July 14, 1985
Occupation: ActorModelEntertainer
Height: 193cm
Weight: 78kg 
TV Program (Variety): Running Man

______________________________________________________________________________


Name: Kang Hee Gun (강희건)
Nickname: GaryPeaceful GaryMonday Boyfriend
Birth date: February 24,1978
Occupation: SingerRapper (LeeSsang)
Height: 174cm
Weight: 70kg
TV Program (Variety): Running Man

______________________________________________________________________________


Name: Cheong Seong Im (천성임)
Nickname: Mong JihyoMonday GirlfriendAce Jihyo
Birth date: August 15, 1981
Occupation: ModelActress
Height: 168cm
Weight: 48kg
TV Program (Variety): Running ManSunday Nights

______________________________________________________________________________


Name: Ji Sukjin (지석진)
Nickname: Sunflower hyungImpalaBig nose hyung
Birth date: February 10, 1966
Occupation: MCComedian
TV Program: Running ManStar Golden BellSurvival KingDeath Camp 24hrs

______________________________________________________________________________


Name: Kim JongKook (김종국)
Nickname: CommanderSparta KookTiger/ Horang
Birth date: April 25, 1976
Occupation: Singer
Height: 178cm
Weight: 76kg
TV Program (Variety: Running Man, Family OutingDream Team, Happy Sunday

_____________________________________________________________________________


okey bye .nie pun copy kat blog rm malaysia 

Wednesday, November 26, 2014

Omey Nikah

hi hi

omey omey akhirnya nikah juga kau kan, best tak nikah omeh nikah tahun lalu lagi cuma saja nak update hari ni . nah campak dua entry terus kiki. omey nikah 26.12.2013 yang lalu masa tu musim hujan susah betollah nak pegi kenduri. omey nikah dengan orang nuh jauh ipoh. aku ni dok cakap omey omey . omey uh sapa .hah omey tu my bff kat kolej budak se-daerah dengan aku. omey nie nakal tapi baikm manja sayang omey. sebelumnya tu 25.12.2013  hari pertunangan I. kiki rupanya begitu






haa nie la omey kat tengah tu (omey mengayakan pakaian suku dusun sungai (sabahan tradisional )



tu ha laki omey kami panggil dia K (dato k) gitu 

okey lah ringkas je salam 

Gambar Konvo Yang Lalu Kolej Islam Pahang Sultan Ahmad Shah (kipsas) kuantan

Assalamualaikum

Hari ni kita nak update gambo konvo yang lalu , urm konvo tahun nie (2013 yang lalu) di adakan di dewan utama kolej aku sendiri, for the first time buat di dalam dewan utama. sebelum-sebelum nie pihak kolej buat je kat hotel zernith (sultah ahmad shah convention centre ). mulanya berharapan sultan ahmad shah yang bagi scroll .rupanya MB pahang ,tapi okey la tu sudah graduate kan :) .

perasaan ku pada masa tu rasa macam tidak percaya akhirnya setelah macam-macam yang di lalui ketika merantau dan menuntut ilmu sudah berakhir dengan segulung diploma now next stage perlahan lahan. lama-lama sampai juga 'jadilah macam si kra-kura' ahah . 

rasa sedih + gembira = suka juga time nie rasa sedih sebab terpaksa berpisah dengan kawan-kawan , tempat tarbiyyah ,hostel 5 bintang (haha),cafe,dewan kuliah,masjid kipsas, ada rezeki pasti ku lawati lastly pling di rindui nanti suara pensyarah-pensyarah aku yang garang.
rasa gembira of coz la gembira dah graduate, payoh nok  perah otak. rasa macma nak gila hah yang study tu tahu laa.

mesti pelikkan eh pegi convo sorang-sorang :( family x dapat ikut. takpe yang penting aku family aku dah happy dah aku dapat konvo. yang paling best aku konvo sekali dengan sahabat aku dari sekolah rendah lagi (tu gambo kat bawah) kami kawan sejak sekolah rendah, sekolah menengah (sekelas lagi) dan seterusnya hinggahlah masuk ke kipsas nie, kami rancang jugak nak sambung belajar d UMS negeri asal 
you UMS tunggu kami be-empat hihi.

                                                            nah campak balik










okey lah setakat nie je daaaaa 


Terangi Hati Ini


Assalamualaikum...

Kekadang kerja harian diuji dengan dugaan.. kerja office yang tak pernah habis, kerja di rumah yang takkan pernah selesai.

Kekadang hati, jiwa dan raga tewas dengan dugaan... Termengeluh.. termarah..ter..dan ter lagi... Aissshhhh... Begitu mudah syaitan menguji jiwa yang lemah ini... Astaqfirullah...


Saya copy dan paste di entry ini.. untuk perkongsian lagi...

Semoga mendapat manfaat bersama..

Manfaat untuk jiwa saya juga..

Sesungguhnya... doa-doa sebegini ikhtiar untuk jiwa kita tenang... selain..beristiqfar tidak putus-putus kepada Allah... selain doa yang tulus kepada Allah..
Insya Allah.... dipermudahkan oleh-Nya..