b:includable>"

Thursday, March 30, 2017

Kita Jenis Ibu Bapa Yang Mana







Hi entry Assalamualaikum. okey saya cuba bawa satu tajuk yang serius 😉😊😅 tajuk di atas macam serius seja .Tajuk ni aku dapat di dalam majalah woman weekly majalah wanita luar negara ,aku suka majalah ni sebab ada sedikit terbuka -bukan terbuka yang pelik-pelik sayang
haha,maksud ku fikiran org barat.okey anak adalah satu anugerah Allah yang paling berharga ,ketika kita bercinta,berkahwin dan semestinya menginginkan zuriat.Begitu juga seperti saya 😊😊😊 ,mengurus anak ni bukan senang sebenarnya lebih-lebih lagi medidik dan membesarkan mereka supaya berjaya dan berilmu.Semua ibu bapa pasti gembira melihat kejayaan anak-anak,tapi tahu kah anda kita sebagai ibubapa tidak boleh manjakan anak.Membesarkan anak ibaratnya kita sebagai ibu bapa yang sedang memegang sehelai kertas putih dan kita lah yng akan mewarnakan kertas itu.okey ketika anak meningkat dewasa kita sebagai ibubapa kena tahu apa kemahuan anak dan mendengar luahan cerita apa pun cerita itu .Macam saya seorang yg suka mendengar cerita dan menceritakan apa yang saya lalui saya akan bercerita walaupun ibu saya seornag yang tegas tapi dia pendengar yang baik.macam ibu bapa saya mereka memberikan kebebasan kepada saya untuk mencari kehidupan saya bagi saya cara ini berhasil dengan saya sebab di sini saya mula berfikir dan matang ,pada umur saya belasan tahun sya suda boleh berfikir mana yang baik dan yang tidak baik untuk di lakukan dan memberikan kesan kepada kehidupan saya nanti.kadang kala kita harus kecewakan anak kita supaya dia sedikit demi sedkit faham akan kehidupan yang mana tidak semua kita boleh dapat kalau tidak punya usaha walaupun mereka ketika itu berumur 8tahun. oklah saya pun bukan pandai sangat oleh ayat hah salam semua  

Mee favourite

okey breakfast pagi tadi saya ni walaupun suri rumah sepenuh masa di sebabkan kami suami isteri belum mempunyai cahaya mata tapi i jarang sekali masak haha terutamanya waktu sarapan ,pagi-pagi klau suami pergi kerja saya masakkan mee je 😁 alhamdulillah lah suami i bukan jenis memilih makanan lagi pun dia selalu mau cepat pg kerja jadi instant mee ja la yang mampu atau roti. okey hari ni sebenarnya mau ceritakan pasal tu mee instant yg saya suka iaitu Bihun Kari Putih Penang white curry sayang-sayangku haaa.sedap dan berlemak.


masak 4 minit je katanya haha memang betul pun.
kalau adinda-adinda mau makan ni makan ketika perut lapar haha sebab banyak
kalori ni nanti naik pula berat kita .


cara-cara masak alaaa korangt tau punya paling simpel


bleh add fb atau insta atau web


kandungan makanan


ha time to bantai hihi 😋😋😋😋😋

wokey senang ja dapat ni pg 7E haha sebab selalunya saya beli sana .kat pasarrya pun ada rasanya.ok selamat mencuba .sedap 
kbye kalian .

My Blog Journey

Hi there,ini bukan blog baru lama suda tapi i lupa password 😂😂😂 jadi tadi secara tidak sengaja terbuka blog ni .Banyak sudah post saya buang sebab mungkin yang lama-lama. so insaAllah saya akan mula menulis dan mengarut balik di blogger ni.ya walaupun sekarang blogger ni kurang mendapat perhatian ,bagi saya itu lebih baik sebab boleh saya mengarut kecuali mencarut di sini. apa bilang tu komen dan tulis yang mulia mulia saja 😂😂 haha. sekarng kan banyak laman sosial yg famous mcm instagram,facebook,twitter, tumblr emm dan banyak lagi.syukur semua account saya ada hahah.Tapi saya rasa bagus menulis di blogger ni sebab boleh luahkan perasaan yang terbuku di hati haha sekadar untuk mengisi masa lapang apa salahnya, lagi-lagi saya ni yg seorang suri rumah tangga yang berjaya menguruskan hal-hal kebajikan dan keperluan suami wuhuu. emm lagi satu fokus utama blog saya adalah mengenai kehidupan pengalaman dan sebagainya lah.mana tau ada tips-tips berguna bolehlah berkongsi sama. wink 😉.ok nanti sambung